Piața și Turnul

Stimați membri Club Afaceri.ro,

Vă recomand o carte* cu efect de aha, Piața și turnul, scrisă de Niall Ferguson, despre conexiunile care formează o economie și relația cu turnul, puterea comunității, care gestionează echilibrat resursele din viața cetății. Nu dau spoiler, însă dacă știți zicalele populare, cum că suntem la șase persoane de contact distanță față de oricine, lider mondial sau nu, că prietenul prietenului meu este prietenul meu, sau cine se aseamănă se adună, ei bine acestea sunt doar începutul, ”coaja de la ou”, suprafața care susține viața economică și socială într-un tot. Ce, de ce, cum se petrece în profunzime, în BIOS, veți afla citind această lectură modernă, aerisită, revelatoare, menită să vă accelereze înțelegerea resorturilor intime ale pieței și, concluziv, deciziile de afaceri și nu numai.

Cu această ocazie, iată că am introdus și două dintre capabilitățile clubului nostru, de a constitui un nod de cunoaștere (și nu doar de cunoștințe), educațional și de a dezvolta idei, prin observare și transfer, incubare și contestare, evaluare și selecție. Pentru antreprenorii care vor să lucreze și la afacerea lor, nu doar în afacerea lor, pentru managerii care caută noi soluții la vechile provocări, pentru specialiștii, profesioniștii, care caută actualizare, validare, comparare și dezvoltare a competențelor, într-un mediu informal, coeziv chiar.

Îți lansez o provocare ție, cititorule: ce activitate, dacă ai avea-o mai des, simți, știi că ți-ar aduce mai bune rezultate, pe termen mediu-lung? Scrie un răspuns, vom comunica eficace și de aici poate va începe o nouă călătorie. Ești pregătit?

Radu Nechita,
Founder MENTOR Training
Vicepreședinte național Club Afaceri.ro

* Editura Polirom, 2018
https://carturesti.ro/carte/piata-si-turnul-176126397

Distribuie:

Articole similare