Team Building-ul Național din Vatra Dornei Afaceri.ro 2023

Evenimentul de teambuilding de iarnă 2023 organizat de Clubul Afaceri.ro Țara Dornelor cu sprijinul Primăriei Municipiului Vatra Dornei, a avut loc în Vatra Dornei între 20 și 22 ianuarie. Acest eveniment a oferit membrilor clubului oportunități de a face cunoștință cu alți membri, de a schimba idei și a realiza conexiuni B2B, contribuind la dezvoltarea comunității. Programul evenimentului a inclus tururi ghidate ale unor firme locale de succes, traininguri, exerciții de teambuilding, oportunități de networking, ski, tur de oraș ghidat și o conferință publică intitulată “Ce înseamnă să fii antreprenor”. Publicul a avut ocazia de a învăța despre meseria de antreprenor, importanța și beneficiile cunoașterii părții teoretice, ce înseamnă o franciză, și diverse discuții cu conținut din experiența practică avută de cei trei speakeri invitați (Carmen Năstase-decan FEAA USV, Marius Alexa-fondator Afaceri.ro, Finantare.ro și CEO Arhipelago, Sergiu Ignătescu-fondatorul casei de cafea Cafe Ines).

Clubul Afaceri.ro Țara Dornelor a fost lansat sâmbătă în Sala Oglinzilor din incinta Primăriei Municipiului Vatra Dornei. Proiectul și-a propus să încurajeze spiritul antreprenorial în rândul tinerilor, să atragă investitori în Bazinul Dornelor și să pună la dispoziție resursele necesare pentru dezvoltarea companiilor din zonă. Evenimentul de lansare a inclus prezentări ale proiectelor și companiilor care reprezintă modele de bune practici în activitatea economică a zonei. Dintre cei ce au luat cuvântul, îi amintim pe Petru Ariciuc-șef serviciu Salvamont Vatra Dornei, Andrei Chirilă-președinte ”Țara Dornelor” destinație de ecoturism, Dorian Dascălu-președinte OTD Vatra Dornei și inițiator al proiectului ”Panaci sat european de tineret 2023”, Eusebiu Axinia-tânăr antreprenor dornean și fondator ”The Barber Bro’s”, Roman Boca-fondator clinici și laboratoare de analiză ”Dorna Medical”, Amalia Georgescu- coordonator Club Afaceri.ro Iași, Alexandru Mihai Scutaru-organizator de evenimente în cadrul ARHIPELAGO, Adrian Niță-antreprenor din Iași și participant în diverse misiuni economice în străinătate, evenimente organizate de Afaceri.ro și Viorel Macovei-președinte Afaceri.ro

Recunosc că totul a început ca o joacă în luna Octombrie, după participarea la un eveniment în Iași. Atunci, am primit propunerea din partea domnului Marius Alexa de a organiza la Vatra Dornei reuniunea de iarnă pentru membrii comunității și înființarea unui Club în Țara Dornelor. Treptat, după ce am primit sprijinul autorităților locale, dar și al unor oameni de afaceri și specialiști din zonă, am decis să fac și cele două evenimente pentru publicul larg și antreprenorii locali. Am fost puțin dezamăgit de faptul că dornenii nu a luat parte într-un număr foarte mare la evenimentul de vineri seara, însă totul a compensat din direcția comunității Afaceri.ro. Dintre cei aproape 30 de antreprenori și specialiști ajunși la Vatra Dornei din toate colțurile țării, patru și-au arătat interesul de a investi și de a-și dezvolta afaceri în zonă. A fost mult de muncă pentru a pune totul la punct și ”distracția abia acum începe. Societatea are nevoie de antreprenori. Dacă vrem să se schimbe cu adevărat ceva în zonă, pașii trebuie să vină din rândul nostru, al cetățenilor. La cât de comozi am devenit ca nație, nici Ștefan cel Mare de renaște și vine la conducere, tot nu poate face nimic. Mii de mulțumiri colegei mele Alexandra Ungureanu pentru tot ajutorul oferit, conducerii Primăriei Vatra Dornei, Agenției Naționale a Zonelor Montane, Universității Ștefan cel Mare Suceava, Asociația Promovarea Economiei Cunoașterii și celor de la Profesional Academy pentru cele două cursuri de manager oferite gratuit. Acestea au fost oferite celor doi tineri din public, Cosmin Andriescu și Roxanei Alupei, pentru cele mai bune întrebări adresate invitaților noștrii.” a declarat Andrei Leancă, antreprenor dornean cu experiență în managementul evenimentelor de dimensiuni medii și mari și coordonatorul Club Afaceri.ro Țara Dornelor.

Distribuie:

Articole similare