Idei evenimente de business networking pentru clubul tău

Evenimentele joacă un rol cheie în valorificarea oportunităților de networking de afaceri pentru o asociație, organizație și, în special, un club de afaceri. Cu toate acestea, este din ce în ce mai obișnuit ca multe  cluburi să organizeze evenimente care urmează un format previzibil, determinând membrii să anticipeze experiențe cunoscute.

Această familiaritate poate duce uneori la scăderea entuziasmului sau a valorii percepute în rândul participanților.

Pentru a face față acestei provocări și a ne asigura că clubul vostru iese în evidență, am pregătit o listă cu câteva idei de evenimente. Acestea variază de la concepte inovatoare care sparg tiparul până la abordări încercate și testate, cunoscute pentru eficiența lor în facilitarea conexiunilor semnificative și în stimularea creșterii afacerii.

Citiți mai departe pentru a descoperi cum puteți injecta energie proaspătă în evenimentele clubului vostru și să oferiți o valoare excepțională membrilor.

 1. “Speed Networking”: Acest format se bazează pe ideea de “speed dating”. Fiecare membru are o scurtă perioadă de timp (de exemplu, 5 minute) pentru a se prezenta și a discuta cu un alt membru, apoi se rotește la următorul membru. Acest format permite oamenilor să se cunoască rapid și eficient.
 2. Mystery Guest Speaker”: Invitați un vorbitor surpriză de succes din lumea afacerilor. Nu dezvăluiți identitatea acestuia până în ziua evenimentului pentru a menține interesul și entuziasmul.
 3. Business Hackathon: Organizați un hackathon în care membrii sunt provocați să găsească soluții creative la problemele de afaceri. Acest lucru poate stimula gândirea inovatoare și poate duce la idei de afaceri noi și interesante.
 4. Themed Costume Party: Organizați o petrecere tematică în care membrii sunt încurajați să se îmbrace în conformitate cu o anumită temă legată de afaceri (de exemplu, “Deceniile de succes”, unde fiecare membru se îmbracă în stilul unei decenii în care a avut succes în afaceri).
 5. Business Book Club: Alegeți o carte de afaceri populară și organizați o discuție de grup despre aceasta. Acest lucru poate stimula discuții interesante și poate oferi membrilor noi perspective.
 6. Pitch Night: Oferiți membrilor oportunitatea de a-și prezenta ideile de afaceri în fața grupului, similar cu show-ul “Arena Leilor”. Acest lucru poate fi o modalitate excelentă de a primi feedback și de a stimula colaborarea.
 7. Mărțișoare de afaceri: Cu o floare nu se face primăvară, dar cu 50 de antreprenori laolaltă înfloresc afacerile. Încurajați fiecare participant să creeze un mărțișor unic care reprezintă afacerea lor. Acestea pot fi apoi schimbate între participanți, oferind o oportunitate de a discuta despre afacerile lor.
 8. Prezentări rapide”: Oferiți fiecărui participant ocazia de a-și prezenta afacerea într-un format rapid, de exemplu, în 2 minute. Acest lucru poate ajuta la cunoașterea rapidă a diferitelor afaceri din comunitate.
 9. Atelier de primăvară: Organizați un atelier cu o temă de primăvară, cum ar fi “Reînnoirea și creșterea în afaceri”. Acesta poate fi o oportunitate de a discuta despre strategii de creștere și inovație. Se pot adapta astfel de evenimente în fiecare anotimp, specific pe tematica anotimpului.
 10. Împărtășiți poveștile de succes ale membrilor”: Cu toții apreciem recunoașterea, la fel și membrii. Arată-ți aprecierea împărtășind poveștile lor de succes. Acest lucru nu numai că le oferă un sentiment de recunoaștere în cadrul clubului, dar îi încurajează și pe alți membri să depună eforturi pentru excelență. Fie că este vorba despre un videoclip, o postare pe rețelele sociale sau o întâlnire, fă-ți timp pentru a sărbători și a evidenția realizările membrilor tăi. Prezentându-și realizările, demonstrezi că clubului lor îi pasă de succesul lor și prețuiește contribuțiile lor la comunitate.
 11. Afaceri din comunitate”: Interacționează cu comunitatea solicitând magazinele locale preferate, atât în ​​general, cât și printre membrii camerei tale. Încurajați membrii comunității să ofere feedback și sugestii, promovând un sentiment de implicare și conexiune. Apoi, valorificați această contribuție pentru a crea o campanie convingătoare pe rețelele de socializare, menită să răspândească vestea despre afacerile membre în cadrul comunității. Utilizați hashtag-uri adecvate pentru a vă amplifica mesajul și pentru a ajunge la un public mai larg. Prin implicarea comunității în acest fel, nu numai că promovați afacerile locale, ci și demonstrați angajamentul clubului dumneavoastră de a sprijini și de a prezenta economia locală.
 12. Licitaţie”: O licitație poate fi o modalitate excelentă de a genera implicare atât din partea membrilor clubului, cât și din partea comunității. Luați în considerare organizarea unei licitații în care membrii își pot prezenta produsele sau serviciile pentru o cauză sau vânzare caritabilă. Încurajează-ți membrii să contribuie cu articole sau experiențe la licitație și promovează evenimentul prin diverse canale pentru a asigura o participare maximă. Nu numai că o licitație oferă membrilor o oportunitate de a obține expunere și de a genera vânzări, dar le permite și să dea înapoi comunității și să aibă un impact pozitiv.
Distribuie:

Articole similare